В света на климатизацията 2024 година представя някои от най-иновативните и ефективни модели стенни климатици, които обещават не само отлично охлаждане и отопление, но и засилена енергийна ефективност, интелигентно управление и дългогодишна надеждност.

В тази статия ще разгледаме седем от водещите модели за тази година от различни топ производители като LG, Daikin, Toshiba, Hitachi, Mitsubishi Heavy, AUX и Carrier.


LG  - модел DC18RK.NSJ/DC18RK.UL2 DELUXE


LG продължава да бъде лидер в областта на климатичните системи със своя модел DC18RK.NSJ/DC18RK.UL2 DELUXE. С вграден инверторен компресор, този климатик предлага висока енергийна класификация А++, което гарантира ефективност и икономия на енергия.

Отличителни характеристики като UVnano™ технологията, която елиминира до 99.99% от бактериите, и Plasmaster Ionizer, който поддържа въздуха свеж и чист, правят този модел идеален за всяко домакинство.

С Wi-Fi включване и функция за автоматично почистване, LG климатикът предлага удобство и лесна поддръжка.


Daikin - модел FTXJ35AB/RXJ35A BLACK EMURADaikin се гордее със своя стилен и иновативен инвенторен климатик от серията Black Emura. Климатикът съчетава елегантен дизайн с висока функционалност, като предлага двузонов интелигентен сензор, който оптимизира работата според присъствието на хора в стаята.

Този модел също така включва нощен режим, който автоматично регулира температурата за по-добър сън, и триизмерен въздушен поток за равномерно разпределение на въздуха.

В допълнение, Daikin Black Emura използва екологичния хладилен агент R32, като по този начин намалява въздействието върху околната среда.

Toshiba - модел RAS-B16J2KVSG-E/RAS-16J2AVSG-E EDGE


Toshiba EDGE е друг водещ модел в тази категория, който предлага изключително тиха работа и висок енергиен клас А++. С интегрирания си Wi-Fi потребителите могат лесно да управляват климатика от разстояние, което добавя допълнително удобство.

Освен това, моделът включва технология за самопочистване, която помага за поддържането на ефективността и дълготрайността на системата.

Hitachi - модел RAK35RXE / RAC35WXE AKEBONO


Hitachi е известен със своето стремеж към иновации и устойчивост, което се отразява в климатичните системи, като моделът AKEBONO. Този инверторен климатик използва технологията Constant Power, която осигурява постоянна отоплителна мощност при външни температури от +7°C до -15°C, което го прави идеален за студени климати.

Също така, той притежава висока енергийна ефективност с клас А+++, което допринася за намаляване на разходите за енергия.

Отличителна черта е и системата Frost Wash, която автоматично почиства топлообменника, предотвратявайки натрупването на мухъл и бактерии.

Mitsubishi Heavy - модел SRK25ZS-WB/SRC25ZS-W PREMIUM Black & White

Mitsubishi Heavy Industries комбинира издръжливост и напреднало инженерство в своите климатични системи. Моделът SRK25ZS-WB/SRC25ZS-W PREMIUM Black & White се отличава с изключително ниски нива на шум и висока сезонна ефективност.

Този климатик предлага разнообразни режими на работа, включително тих режим и режим "пълна мощност" за бързо достигане на желаната температура.

Той също така разполага с 3D AUTO функция за автоматично насочване на въздушния поток и седмичен таймер, който позволява задаването на индивидуални програми за всеки ден.

Aux - модел ASW-H12C5C4 / JOR3DI J-Smart

AUX е марка, която залага на качество и ефективност. Климатикът J-Smart е идеален за потребители, които търсят надеждна работа при ниска консумация на енергия.

Моделът е снабден с плазмен филтър, който премахва алергени и миризми, подобрявайки качеството на въздуха в помещението.

Също така разполага с Wi-Fi модул, който позволява дистанционно управление на климатика, както и функция за самопочистване, която поддържа системата чиста и ефективна.

Carrier - модел 42QHG012D8SE / 38QHG012D8SE Extreme 2


Carrier продължава да бъде пионер в областта на климатичните решения с модела Extreme 2, който е проектиран да работи дори при екстремни външни условия.

Климатикът разполага с UV стерилизация, което помага за намаляване на микробите във въздуха, осигурявайки по-здравословна среда.

Той също така включва технологии за поддържане на комфортна температура през зимата и система за Active Clean, която автоматично почиства топлообменника и поддържа ефективността на системата.

Всеки от тези модели предлага уникални предимства, като по този начин отговаря на различни потребителски нужди и предпочитания. Независимо дали търсите естетика, иновации или енергийна ефективност, съвременният пазар на климатични системи предлага варианти, които могат значително да подобрят комфорта и качеството на въздуха във вашето жилище.

Важно е да се консултирате със специалисти и да извършите подходящи измервания на вашето помещение, за да изберете модела, който най-добре отговаря на вашите нужди.